Tips en hulp

Leestips

Demo behandeling

Folder: Slaap- en kalmeringsmiddelen: weet wat u slikt!

Een uitgave van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. De folder bevat informatie en tips over benzodiazepinen en is gratis verkrijgbaar bij uw apotheek. U kunt de folder ook via Informatie Rijksoverheid (voorheen Postbus 51) downloaden.
 

 

Folder: Goed slapen: Zo werkt dat!
Een uitgave van SIR en NHG. Bevat uitleg en praktische tips over slapen, slaapgewoonten en mogelijke oplossingen voor diverse slaapproblemen. De folder is gratis verkrijgbaar bij de huisarts en via Informatie Rijksoverheid (voorheen Postbus 51) te downloaden.

 

Folders van het Fonds psychische gezondheid
Het Fonds psychische gezondheid heeft folders gemaakt over angst, angst bij ouderen en slaapproblemen.

 

 

Zorgboek 'Angst fobie en paniek',
Een uitgave van Stichting September. U kunt in dit boek lezen wat een angststoornis precies is. U leest hoe een angststoornis kan ontstaan en het leven kan gaan overschaduwen. U leest ook hoe cognitieve gedragstherapie in z'n werk gaat en wat medicijnen voor u kunnen betekenen. Zo krijgt u een overzicht van de mogelijkheden die u heeft om uw angst aan te pakken en van de hulp die u hierbij kunt krijgen. Het boek is te bestellen bij de apotheek of online bij Stichting September.

Auteurs: E.H. Coene en S. Kollaard
ISBN 9789072248695

 

Slaap Lekker

Slaap lekker is dé zelfhulpbijbel voor iedereen die aan slapeloosheid lijdt. Onvermoeid heeft Lynda Brown het terrein van slapeloosheid verkend en met therapeuten, professionals en ervaringsdeskundigen gesproken om de feiten over slapeloosheid boven water te krijgen. Het resultaat is een enorme hoeveelheid praktische tips en adviezen: van de positie van uw bed tot stressreductieoefeningen, van suggesties wat u beter wel en niet kunt eten tot slaapmedicatie, van massage en meditatie tot cognitieve gedragstherapie.
Auteur: Lynda Brown
ISBN: 9789058712554
 

 
Even Slikken: vrouwen over slaap- en kalmeringsmiddelen
Een boek over ervaringen van vrouwen die benzodiazepinen gebruiken of hebben gebruikt.
Auteurs: Joke Haafkens, Marina Smit
ISBN 9789055890811

 
 
Slapeloosheid
Dit boek hoort bij de gelijknamige cursus van Teleac
Auteurs: Ingrid Verbeek en Ed Klip
ISBN 9085061520
 

Angst beheersen met aandacht: een praktische gids voor het beheersen van angst, fobieën en paniek
Auteur: Jeffrey Brantley
ISBN:
9789057121937
 

 

Emoties, wat moet ik ermee? leer jezelf en anderen beter begrijpen
'Emoties, wat moet ik ermee?' is een praktisch boek, waarin je ontzettend veel te weten komt over emoties en hoe je ermee om kunt gaan. Het boek leert je alles over je eigen emoties en die van de mensen om je heen. Daardoor begrijp je allerlei situaties beter, zowel privé als op het werk. Het is helder geschreven zonder vakjargon, voor iedereen leesbaar. Interessant voor mensen voor wie emoties onontgonnen terrein zijn en voor mensen die er al meer ervaring mee hebben.
Auteur: Marja Postema
ISBN 9789026502385

Emoties, wat moet ik ermee?

Ik kan denken/voelen wat ik wil
Vaak worden we in ons leven gehinderd door gedachten die ons afremmen, die de verandering belemmeren. Dit boek legt dit uit en geeft tips en adviezen hoe anders te leren denken. Uitgangspunt is dat anders denken leidt tot ander gedrag.
Auteur: René Diekstra
ISBN 9789026502385

Ik kan denken/voelen wat ik wil

Niet morgen, maar nu
Volgens dr. Wayne Dyer hebben we allemaal een 'mentale achilleshiel', bewust of onbewust. Hierdoor vallen we vaak terug in onproductief gedrag, waardoor we nooit werkelijk gelukkig of succesvol worden. Hoewel het boek een beetje gedateerd is, bevat het veel zinvolle informatie over thema's als schuldgevoelens en piekeren, het eeuwige moeten, het uitstellen en onafhankelijkheid. Het is gemakkelijk leesbaar en bevat zinvolle tips.
Auteur: Wayne Dyer
ISBN
9789022992876

Niet morgen, maar nu